Uncategorized

Mitä tietää Heavy Trip (Hevi reissu)?

Hevi reissu on yksi mielenkiintoisimpia vuonna 2018 ilmestyneitä elokuvia. Sitä on esitetty sekä kotimaisilla että ulkomaisilla elokuvafestivaaleilla. Tämän lisäksi elokuva pyöri myös kaupallisessa elokuvalevityksessä ympäri Suomen. Elokuva on tyypillinen suomalainen komedia, mutta se eroaa perinteisestä suomielokuvasta mielenkiintoisella käsikirjoituksellaan. Poiketen elokuvateollisuuden peruskonventioista, on Hevi reissulla yhden ohjaajan sijasta kaksi. Ohjaajakaksikko Jukka Vidgren ja Juuso Laatioilla on takanaan pitkä kokemus yhteisestä tekemisestä, joka näyttäytyy valkokankaalla hulvattomana lopputuloksena.

Arvostelu

Jukka Vidgrenin ja Juuso Laation Hevi reissu sijoittuu erääseen Pohjois-Suomen pikkukylään, jossa seurataan paikallisen hevibändin matkaa kohti unelmien konserttia Norjassa. Elokuvassa nähdään tulevaisuuden suurlupauksia, joiden ura elokuvanäyttämöiden kirkkaimpina tähtinä on vasta aluillaan. Hevi reissun tähtikaartiin kuuluvat Johannes Holopainen, Minka Kuustonen, Antti Heikkinen, Max Ovaska, Samuli Jaskio, Chike Ohanwe, Ville Tiihonen, Kai Lehtinen ja Martti Syrjä. Näistä erityisen onnistuneen roolisuorituksen tekevät Johannes Holopaisen lisäksi Samuli Jaskio ja Max Ovaska.

Hevi reissu on virkistävä elokuvauutuus

Hevi reissu on tietyllä tavalla hyvin perinteinen suomalainen komedia, jonka johdosta se ei saavuttanut suurta suosiota kriitikoiden keskuudessa. Se sai kuitenkin kohtalaiset katsojaluvut Suomesta, mikä ei tietenkään kerro elokuvan varsinaisesta tasosta. Hevi reissu löi läpi valtavalla menestyksellä Latinalaisessa Amerikassa, jossa elokuva on saavuttanut hyvät katsojaluvut. Omaperäinen tarina kaukaisesta pohjolasta yhdistettynä hevimusiikkiin on osoittautunut takuuvarmaksi yhdistelmäksi. Hevi reissu sai maailmanensi-iltansa päässyt Austinin South by Southwest elokuvafestivaaleilla.

Hevireissun näyttelijät pelaavat elokuvassa hyvin yhteen. Max Ovaska on erityisen hauska kaikkitietävänä Xytrax -hahmona, jonka lisäksi Samuli Jaskio tekee katsojan vaikutuksen fyysisellä näyttelemisellään. Kankaalta ei puutu myöskään naiskauneutta, ja Milja Kuustonen onnistuu roolissaan täydellisesti. Elokuvassa on paljon hulvattomia kohtauksia, jonka lisäksi siinä kuullaan paljon myös musiikkia. Elokuva on kallein Suomessa tehty komedia ja esimerkiksi elokuvan VFX -tehosteet ovat onnistuneet hyvin. Mikäli katsoja rakastaa nauramista, on Hevi reissu viihdyttävä elokuvakokemus.